Passa al contingut principal

PANELLETS

Hola tofunets, com esteu? 

Vosaltres celebreu la castanyada? A nosaltres ens encanta i sobretot per les castanyes i els panellets. Avui, aprofitant l'ocasió hem  preparat uns panellets molt bons. 
Ens ho hem passat molt be fent-los però és una recepta que comporta bastant temps tot i així val la pena. 


INGREDIENTS 

·           1kg d'ametlla ratllada
·        1/2 kg de sucre
·        1/4 de patata per kilogram d'ametlla 
·        Una llimona
·        Cireres
·        Pinyons
·        Avellanes

PREPARACIÓ
Hi ha moltes maneres de preparar els panellets, nosaltres fem servir la recepta d'una de les nostres àvies ja que com el menjar de l'àvia no hi ha res. 

. Primer de tot ralleu tota la pela d'una llimona.

- Seguidament fiqueu la patata (amb pela) a bullir. Quan estigui bullida xafeu-la amb una forquilla fins que no quedin grumolls. 

- Aprofitant que la patata encara esta calenta, afegiu el sucre i la ratlladura de llimona i aneu barrejant fins que es formi una massa.

- Quan quedi ben barrejat deixeu-ho reposar entre 3 i 4 hores. 

- Passades les hores, feu boletes amb la massa i fiqueu els aliments que més us agradin com a guarnició. Nosaltres hem ficat pinyons, cireres i avellanes. 

- Finalment fiqueu els panellets al forn durant uns 20 minuts a 210º.


I això és tot. Esperem que us agradi i us desitgem una bona castanyada!



Bon profit tofunets!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPÀRRECS AMB XAMPINYONS

HOLA TOFUNETS,COM ESTEU?  Ens encanten els espàrrecs i avui us portem una recepta ideal per als amants d'aquest aliment. Espàrrecs amb xampinyons. INGREDIENTS   5 espàrrecs 1/2 ceba  10 xampinyons Sal Pebre PREPARACIÓ Netegem els espàrrecs i els tallem. Fem el mateix amb els xampinyons.  Posem els espàrrecs i els xampinyons en una paella a coure. Els salem i tirem el pebre. I ja està llest per menjar-lo.   BON PROFIT TOFUNETS!

COMBINAT DE BOLETS, ESPINACS I CIGRONS

Hola tofunets, com esteu? Tenim per vosaltres una nova recepta boníssima i molt nutritiva, com ja sabeu a nosaltres ens encanten els cigrons i els llegums i sempre intentem fer noves combinacions amb aquests.   Us recordeu de la recepta que vam fer fa poc de cigrons i espinacs? Ja veureu que la preparació és molt semblant. Us deixem aquí l'enllaç de l'última recepta amb espinacs i cigrons per si us ve de gust repetir-la o recordar-la.  https://somtofu.blogspot.com.es/2017/10/cigrons-amb-espinacs.html INGREDIENTS - Espinacs - Cigrons  - Bolets ( xampinyons)  PREPARACIÓ  - Primer de tot fiqueu els espinacs amb remull i netegeu els cigrons (nosaltres els hem comprat de pot). - Quan els espinacs estiguin ben nets, fiqueu-los a bullir uns 10 minuts i passats els minuts escorreu-los  fins que no quedi res d’aigua. - Per altra banda talleu els xampinyons a trossets petits. - Seguidament fiqueu en una paella a foc lent, un raig d’...

TORRADA D'HUMMUS

HOLA TOFUNETS, com esteu?  A vosaltres us passa que a vegades no teniu gaire gana per sopar i us fa mandra cuinar? Doncs avui us portem el plat ideal per aquests dies que no saps que fer-te. Algo lleuger, boníssim i que no t'ocuparà més de 10 minuts. INGREDIENTS  - Hummus  - Tomates cherry  - Moniato - Carabassa - Xampinyons  - Torrades - Orenga  PREPARACIÓ  La preparació d'aquest plat no té cap mena de complicació.  - Primer de tot tallem la carabassa, el moniato i els xampinyons i els coem durant uns 5 minuts a foc lent. - Suquem una torrada o les que vulgueu d'hummus ( aquest l'hem comprat al mercadona i us el recomanem 100%) i li afegiu una mica d'orenga.  - Per acompanyar, a part de la carabassa, el moniato i els xampinyons, nosaltres també hi hem afegit tomates cherry.  I això és tot, un sopar lleuger boníssim!  BON PROFIT TOFUNETS!