Passa al contingut principal

SUSHI VEGETARIÀ

Ja que ara esta molt de moda menjar sushi, em preparat un sushi vegetarià que ens ha quedat boníssim.  Al primer moment sembla difícil de fer, però realment és molt senzill,  això si es necessita una mica de temps i paciència



INGREDIENTS:
  • Alga nori
  • Arròs per sushi ( nosaltres l’hem comprat al LIDL, però també en podeu trobar a botigues orientals i grans superfícies)
  • Alvocat
  • Pastanaga
  • Tofu fumat
  • Pebrot
  • Cogombre
  • Salsa de soja o wasabi
  • Vinagre
  • Sucre blanc
  • Sal
  • També necessitareu una estoreta per sushi i film transparent

PREPARACIÓ


- Primer de tot rentem l’arròs amb aigua, després bullim l’arròs amb el doble d’aigua que d’arròs i quan estigui fet el tornem a passar per aigua i el deixem reposar.


- Mentrestant l’arròs estigui reposant preparem el vinagre per ficar a l’arròs, on hem de barrejar 300 ml de vinagre blanc, 3 cullerades soperes de sucre blanc i una cullerada sopera de sal, quan estiguin dissolts ho amanim a l’arròs.

- Després tallem el tofu fumat, la pastanaga, l’alvocat, el cogombre i el pebrot a trossos finets i el més igual possible.

- Ara ve el procés més complicat. Agafem l’estoreta pel sushi i la folrem amb film transparent perquè l’alga no s’enganxi. Col·loquem l’alga nori al costat llis de l’estoreta i comencem a ficar l’arròs per damunt l’alga deixant 1 cm de marge de l’estoreta ( Us haureu d’anar mullant les mans bastant sovint perquè no s’enganxi).   

- Seguidament col·loquem les tires de tofu, alvocat, pastanaga cogombre i pebrot a un extrem i ho comencem a enrotllar amb l’ajuda de l’estoreta i fent pressió. Fem les voltes necessàries per tancar-lo i amb una mica d’aigua mullem la part final de l’alga perquè es tanqui bé.

- Deixem reposar en fred una estona el sushi per a què els ingredients quedin més compactes i després ja ho podem començar a tallar a rodanxes.

- Quan ho haguem tallat ja ens podem menjar el sushi acompanyat de salsa de soja o wasabi.

Que us ha semblat la recepta? Vosaltres quins ingredients feu servir?

Esperem que us agradi.


Bon profit Tofunet

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESPÀRRECS AMB XAMPINYONS

HOLA TOFUNETS,COM ESTEU?  Ens encanten els espàrrecs i avui us portem una recepta ideal per als amants d'aquest aliment. Espàrrecs amb xampinyons. INGREDIENTS   5 espàrrecs 1/2 ceba  10 xampinyons Sal Pebre PREPARACIÓ Netegem els espàrrecs i els tallem. Fem el mateix amb els xampinyons.  Posem els espàrrecs i els xampinyons en una paella a coure. Els salem i tirem el pebre. I ja està llest per menjar-lo.   BON PROFIT TOFUNETS!

COMBINAT DE BOLETS, ESPINACS I CIGRONS

Hola tofunets, com esteu? Tenim per vosaltres una nova recepta boníssima i molt nutritiva, com ja sabeu a nosaltres ens encanten els cigrons i els llegums i sempre intentem fer noves combinacions amb aquests.   Us recordeu de la recepta que vam fer fa poc de cigrons i espinacs? Ja veureu que la preparació és molt semblant. Us deixem aquí l'enllaç de l'última recepta amb espinacs i cigrons per si us ve de gust repetir-la o recordar-la.  https://somtofu.blogspot.com.es/2017/10/cigrons-amb-espinacs.html INGREDIENTS - Espinacs - Cigrons  - Bolets ( xampinyons)  PREPARACIÓ  - Primer de tot fiqueu els espinacs amb remull i netegeu els cigrons (nosaltres els hem comprat de pot). - Quan els espinacs estiguin ben nets, fiqueu-los a bullir uns 10 minuts i passats els minuts escorreu-los  fins que no quedi res d’aigua. - Per altra banda talleu els xampinyons a trossets petits. - Seguidament fiqueu en una paella a foc lent, un raig d’...

TRUITA D'ESPINACS

HOLA TOFUNETS,COM ESTEU?  Us en recordeu de la truita que vam fer ja fa uns mesos? Doncs avui n'hem preparat una d'espinacs molt bona i nutritiva. INGREDIENTS   500g d'espinacs frescos 2 dents d'all 5 ous Oli Sal PREPARACIÓ Bullir els espinacs amb aigua i sal durant 5 minuts i escorrel's bé.  Saltejar els espinacs a una paella amb oli juntament amb l'all trinxat i una mica de sal.  Per altra banda batem els ous  Quan els tinguem batuts els barregem amb els espinacs  Fiquem la barreja a la paella i deixem que es coigui primer per una banda i després per l'altra.  I això és tot, esperem que us agradi la recepta! BON PROFIT TOFUNETS!