Ja que ara esta molt de moda menjar sushi, em preparat un sushi vegetarià
que ens ha quedat boníssim. Al primer moment
sembla difícil de fer, però realment és molt senzill, això si es necessita una mica de temps i
paciència
- Alga nori
- Arròs per sushi ( nosaltres l’hem comprat al LIDL, però també en podeu trobar a botigues orientals i grans superfícies)
- Alvocat
- Pastanaga
- Tofu fumat
- Pebrot
- Cogombre
- Salsa de soja o wasabi
- Vinagre
- Sucre blanc
- Sal
- També necessitareu una estoreta per sushi i film transparent
PREPARACIÓ
- Primer de tot rentem l’arròs amb aigua, després bullim l’arròs amb el doble d’aigua que d’arròs i quan estigui fet el tornem a passar per aigua i el deixem reposar.
- Mentrestant l’arròs estigui reposant preparem el
vinagre per ficar a l’arròs, on hem de barrejar 300 ml de vinagre blanc, 3
cullerades soperes de sucre blanc i una cullerada sopera de sal, quan estiguin dissolts
ho amanim a l’arròs.
- Després tallem el tofu fumat, la pastanaga, l’alvocat,
el cogombre i el pebrot a trossos finets i el més igual possible.
- Ara ve el procés més complicat. Agafem l’estoreta pel
sushi i la folrem amb film transparent perquè l’alga no s’enganxi. Col·loquem l’alga nori al costat llis de l’estoreta i
comencem a ficar l’arròs per damunt l’alga deixant 1 cm de marge de l’estoreta
( Us haureu d’anar mullant les mans bastant sovint perquè no s’enganxi).
- Seguidament col·loquem les tires de tofu, alvocat,
pastanaga cogombre i pebrot a un extrem i ho comencem a enrotllar amb l’ajuda
de l’estoreta i fent pressió. Fem les voltes necessàries per tancar-lo i amb
una mica d’aigua mullem la part final de l’alga perquè es tanqui bé.
- Deixem reposar en fred una estona el sushi per a què
els ingredients quedin més compactes i després ja ho podem començar a tallar a
rodanxes.
- Quan ho haguem tallat ja ens podem menjar el sushi
acompanyat de salsa de soja o wasabi.
Que us ha semblat la recepta? Vosaltres quins
ingredients feu servir?
Esperem que us agradi.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada